Chokladcheesecake med glasyr
28.02.2021
Cheesecake är en klassik dessert som alltid uppskattas, vi älskar att kombinera det med underbart krämig choklad.

Ingredienser:
Till botten:
- 20 digestivekex
- 75g smör
Till fyllningen:
- 400g färskost
- 2 dl vispgrädde
- 1,5 dl florsocker
- 1 tsk vaniljsocker
- 300 g choklad (helst mörk)
Till glasyren:
- 75g smör
- 1 msk vaniljsocker
- 2 dl florsocker
- 1 dl kakao
- 2 msk kaffe
- Kokos att garnera med
Instruktioner:
- Smält smöret, mixa sedan kexen smuligt och blanda ihop detta till en formbar massa som du trycker ut i din springform. Fodra formen med bakplåtspapper.
- Hacka chokladen och smält den i ett vattenbad.
- Vispa upp grädden väl, tillsätt sedan färskosten och vispa lite till.
- Tillsätt vaniljsockret, den smälta chokladen och florsockret och rör ihop till en jämn smet.
- Bred ut smeten jämnt över botten och ställ in den i kylen i minst 2h.
- Därefter börjar du med glasyren. Smält smöret och låt svalna, blanda sedan ihop det med resten av ingredienserna.
- Bred ut glasyren och garnera.