Chokladcheesecake med glasyr

28.02.2021

Cheesecake är en klassik dessert som alltid uppskattas, vi älskar att kombinera det med underbart krämig choklad. 

Ingredienser: 

Till botten: 

  • 20 digestivekex
  • 75g smör

Till fyllningen: 

  • 400g färskost
  • 2 dl vispgrädde
  • 1,5 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 300 g choklad (helst mörk)

Till glasyren: 

  • 75g smör
  • 1 msk vaniljsocker 
  • 2 dl florsocker 
  • 1 dl kakao 
  • 2 msk kaffe 
  • Kokos att garnera med 

Instruktioner:

  1. Smält smöret, mixa sedan kexen smuligt och blanda ihop detta till en formbar massa som du trycker ut i din springform. Fodra formen med bakplåtspapper. 
  2. Hacka chokladen och smält den i ett vattenbad. 
  3. Vispa upp grädden väl, tillsätt sedan färskosten och vispa lite till. 
  4. Tillsätt vaniljsockret, den smälta chokladen och florsockret och rör ihop till en jämn smet. 
  5. Bred ut smeten jämnt över botten och ställ in den i kylen i minst 2h. 
  6. Därefter börjar du med glasyren. Smält smöret och låt svalna, blanda sedan ihop det med resten av ingredienserna. 
  7. Bred ut glasyren och garnera. 



Skapa din hemsida gratis! Denna hemsidan är skapad via Webnode. Skapa din egna gratis hemsida idag! Kom igång