Focaccia
14.06.2021
Italienskt mjukbröd med olivolja. 🍞
Ingredienser:
- 25g jäst
- 0,5 dl olivolja (lite extra till plåten)
- 3 dl vatten, ska vara ljummet
- 1,5 msk flingsalt
- 2 msk honung
- 7,5 dl vetemjöl special
- Flingsalt till garnering, går även att garnera med tomat och oliver
Instruktioner:
- Blanda ut jästen med vatten, honung, flingsalt och olivolja i en bunke.
- För att få ihop en deg tillsätt lite vetemjöl i taget, låt detta steg ta tid.
- Låt degen jäsa i 30 minuter, mer vid behov.
- Knåda degen i ett mjölat bord låt jäsa i 15 minuter till i formen.
- Sätt fingrarna i degen för att få hål. Häll sedan över olivolja och flingsalt. I detta steg kan även oliver eller annat tillsättas.
- Låt brödet stå i ugnen i 10 minuter på 220 grader.


