Focaccia

07.07.2021

Italienskt mjukbröd med olivolja. 🍞

Ingredienser: 

  • 25g jäst
  • 0,5 dl olivolja (lite extra till plåten)
  • 3 dl vatten, ska vara ljummet 
  • 1,5 msk flingsalt 
  • 2 msk honung
  • 7,5 dl vetemjöl special 
  • Flingsalt till garnering, går även att garnera med tomat och oliver 

Instruktioner: 

  1.  Blanda ut jästen med vatten, honung, flingsalt och olivolja i en bunke.
  2. För att få ihop en deg tillsätt lite vetemjöl i taget, låt detta steg ta tid. 
  3. Låt degen jäsa i 30 minuter, mer vid behov. 
  4. Knåda degen i ett mjölat bord låt jäsa i 15 minuter till i formen. 
  5. Sätt fingrarna i degen för att få hål. Häll sedan över olivolja och flingsalt. I detta steg kan även oliver eller annat tillsättas.
  6. Låt brödet stå i ugnen i 10 minuter på 220 grader.



Skapa din hemsida gratis! Denna hemsidan är skapad via Webnode. Skapa din egna gratis hemsida idag! Kom igång