Hasselnötsbrownie med chokladganache
07.03.2021
Kladdig brownie med en underbar ganache och nötter som passar perfekt för att liva upp den mjuka konsistensen.😍🍫

Ingredienser:
Till chokladganache:
- 150 g mörk choklad
- 1,5 dl vispgrädde
- 25 g smör
- 0,5 msk kaffe
Till brownein:
- 200 g smör
- 3 dl strösocker
- 1 tsk salt
- 3 ägg
- 1,25 dl vetemjöl
- 2 tsk vaniljsocker
- 1,5 dl kakao
- 1 msk nutella
- 100 g hasselnötter och valnötter till granering.
Instruktioner:
- Sätt ungen på 160 grader i över och under värme. Tillsätt bakplåtspapper i en form.
- Hacka hasselnötterna.
- Smält smöret i låg värme och tillsätt kakao , vaniljsocker, strösocker, salt och nutella. Blanda till en jämn smet.
- Vispa sedan ner 1 ägg i taget och nötterna.
- Slutligen tillsätter du vetemjölet som kommer få ihop smeten.
- Låt stå i ugnen i ca 20 minuter.
- Gör chokladgnanchen under tiden.
- Hacka chokladen.
- Koka upp grädden och häll över chokladen.
- Rör om och låt det smälta samman. Tillsätt sedan resterande ingredienser och rör om till en slät sås.
- Låt svalna i rumstemperatur och häll sedan över ganachen i brownien.
- Tillsätt hackade valnötter och låt stå i kylen i minst 30 minuter.