Hasselnötsbrownie med chokladganache

07.03.2021

Kladdig brownie med en underbar ganache och nötter som passar perfekt för att liva upp den mjuka konsistensen.😍🍫

Ingredienser: 

Till chokladganache: 

  • 150 g mörk choklad
  • 1,5 dl vispgrädde 
  • 25 g smör
  • 0,5 msk kaffe

Till brownein: 

  • 200 g smör 
  • 3 dl strösocker
  • 1 tsk salt
  • 3 ägg
  • 1,25 dl vetemjöl 
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1,5 dl kakao
  • 1 msk nutella 
  • 100 g hasselnötter och valnötter till granering. 

Instruktioner: 

  1. Sätt ungen på 160 grader i över och under värme. Tillsätt bakplåtspapper i en form. 
  2. Hacka hasselnötterna. 
  3. Smält smöret i låg värme och tillsätt kakao , vaniljsocker, strösocker, salt och nutella. Blanda till en jämn smet. 
  4. Vispa sedan ner 1 ägg i taget och nötterna. 
  5. Slutligen tillsätter du vetemjölet som kommer få ihop smeten. 
  6. Låt stå i ugnen i ca 20 minuter. 
  7. Gör chokladgnanchen under tiden. 
  8. Hacka chokladen. 
  9. Koka upp grädden och häll över chokladen. 
  10. Rör om och låt det smälta samman. Tillsätt sedan resterande ingredienser och rör om till en slät sås. 
  11. Låt svalna i rumstemperatur och häll sedan över ganachen i brownien. 
  12. Tillsätt hackade valnötter och låt stå i kylen i minst 30 minuter. 
Skapa din hemsida gratis! Denna hemsidan är skapad via Webnode. Skapa din egna gratis hemsida idag! Kom igång