Jordgubbstårta
19.07.2021
Den perfekta sommartårtan med jordgubbsfyllning i tårtbotten. Toppas med allt gott man föredrar.
Ingredienser:
- Jordgubbar ev hemmagjord jordgubbssylt med bitar
- Vispgrädde
- Choklad
- 1 1/2 dl mjölk
- 3 ägg
- 1,5 tsk vaniljsocker
- 100 gram smör
- 3,5 dl strösocker
- 2 tsk bakpulver
- 5,5 dl vetemjöl
Instruktioner:
- Skölj och hacka jordgubbarna
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Smält smöret och låt svalna lite, tillsätt sedan mjölken och rör ihop
- I en annan bunke vispar du ihop ägg, socker och vaniljsocker till en vit fluffig smet.
- Blanda sedan ihop de två smeterna.
- Sedan har du i strösocker, bakpulver och vetemjöl.
- Häll över i en täckt plåt och tryck i jordgubbarna och eventuellt jordgubbssylten
- Grädda i 20 minuter.
Garnering:
- Vispa vispgrädden väl, tillsätt strösocker och lite vaniljsocker för en godare smak.
- Häll över grädden i en sprits och spritsa över tårtan med valfritt mönster.
- När hela tårtan är täckt med spritsad grädde garnerar du med färskar jordgubbar och chokladbitar eller annat valfritt.


