Jordgubbstårta

19.07.2021

Den perfekta sommartårtan med jordgubbsfyllning i tårtbotten. Toppas med allt gott man föredrar. 

Ingredienser:

  • Jordgubbar ev hemmagjord jordgubbssylt med bitar
  • Vispgrädde
  • Choklad
  • 1 1/2 dl mjölk 
  • 3 ägg
  • 1,5 tsk vaniljsocker
  • 100 gram smör
  • 3,5 dl strösocker
  •  2 tsk bakpulver
  • 5,5 dl vetemjöl 

Instruktioner

  1. Skölj och hacka jordgubbarna
  2. Sätt ugnen på 175 grader. 
  3. Smält smöret och låt svalna lite, tillsätt sedan mjölken och rör ihop
  4. I en annan bunke vispar du ihop ägg, socker och vaniljsocker till en vit fluffig smet. 
  5. Blanda sedan ihop de två smeterna. 
  6. Sedan har du i strösocker, bakpulver och vetemjöl.
  7. Häll över i en täckt plåt och tryck i jordgubbarna och eventuellt jordgubbssylten
  8. Grädda i 20 minuter. 

Garnering

  1. Vispa vispgrädden väl, tillsätt strösocker och lite vaniljsocker för en godare smak. 
  2. Häll över grädden i en sprits och spritsa över tårtan med valfritt mönster. 
  3. När hela tårtan är täckt med spritsad grädde garnerar du med färskar jordgubbar och chokladbitar eller annat valfritt. 
Skapa din hemsida gratis! Denna hemsidan är skapad via Webnode. Skapa din egna gratis hemsida idag! Kom igång