Karamell cheesecake
23.04.2021

Fryst uppfriskande karamell cheesecake đ
Ingredienser:
Till botten:
- 20 digestivekex
- 75g smör
- 1 tsk sirap
Till fyllningen:
- 350g fÀrskost
- 2 dl vispgrÀdde
- 2 dl strösocker
- 1,5 tsk vaniljsocker
- 1 msk kaffe (valfritt)
Till karamellen:
- 2 dl socker
- 1 msk farinsocker
- 3 dl grÀdde
- 1,5 tsk vaniljextrakt
- 1 msk smör
- 2 msk vatten
Instruktioner:
- Börja med att krossa kexen smuligt och blanda med smÀlt smöret och sirapen. Tryck ut jÀmnt i en fodrad springform.
- LÀgg in kakbotten i ungen pÄ 175 grader i 5 minuter. StÀll ut och lÄt sedan svalna.
- Vispa fÀrskosten tillsammans med sockret och vaniljsockret, tillsÀtt sedan grÀdden och fortsÀtt vispa. TillsÀtt kaffet och blanda
- Bred ut smeten jÀmnt över botten och stÀll in i frysen i minst 2h.
- DÀrefter börjar du med karamellen. Börja med att koka upp sockret med vattnet i cirka 8 minuter med omrörning dÄ och dÄ.
- Ta bort kastrullen frÄn vÀrmen och hÀll i grÀdden, lite i taget under omrörning.
- Blanda i resten av ingredienserna och lÄt svalna.
- HÀll över botten och stÀll in i frysen, helst över kvÀllen.
- Toppa med valfria saker.
Kan förvaras i upp till 3 veckor i frysen.