Krispig kycklingburgare
17.05.2021
Den krispiga kycklingburgaren är en solklar favorit för hela familjen. Den är enkel att laga och så god. 😋
Ingredienser:
- Valfritt bröd
- 600 g kycklinglårfilé
- ca 3,5 dl filmjölk
- Vetemjöl
- 2 msk majstärkelse
- 1,5 tsk av: citronpeppar, paprikapulver, kycklingkrydda, chili flakes, lökpulver, grillkrydda, oregano och 1 tsk av salt&peppar.
- Rapsolja för fritering
Instruktioner:
- Skär upp kycklingen i bitar av egen preferens.
- Häll upp filmjölk i en kastrull med salt och peppar.
- Låt kycklingen marinera i minst 4h, helst över natten.
- Förbered och blanda mjöl, majstärkelse och alla kryddor i en tallrik.
- Täck kycklingbitarna i mjölet komplett.
- Fritera i olja tills kycklingen fått en fin gyllenbrun yta.
- Servera med potatis och andra valfria tillbehör.