Krispig kycklingburgare

17.05.2021

Den krispiga kycklingburgaren är en solklar favorit för hela familjen. Den är enkel att laga och så god. 😋 


Ingredienser: 

  • Valfritt bröd 
  • 600 g kycklinglårfilé 
  • ca 3,5 dl filmjölk
  • Vetemjöl
  • 2 msk majstärkelse 
  • 1,5 tsk av: citronpeppar, paprikapulver, kycklingkrydda, chili flakes, lökpulver, grillkrydda, oregano och 1 tsk av salt&peppar.
  • Rapsolja för fritering


Instruktioner: 

  1. Skär upp kycklingen i bitar av egen preferens. 
  2. Häll upp filmjölk i en kastrull med salt och peppar. 
  3. Låt kycklingen marinera i minst 4h, helst över natten. 
  4. Förbered och blanda mjöl, majstärkelse och alla kryddor i en tallrik. 
  5. Täck kycklingbitarna i mjölet komplett.
  6. Fritera i olja tills kycklingen fått en fin gyllenbrun yta. 
  7. Servera med potatis och andra valfria tillbehör. 



Skapa din hemsida gratis! Denna hemsidan är skapad via Webnode. Skapa din egna gratis hemsida idag! Kom igång