Saftiga tryffelburgare
03.03.2021
Hemmagjorda hamburgare är väldigt roligt att göra och blir alltid en succé för smaklökarna. Dessa saftiga burgare passar perfekt till alla tillfällen och är enkla att göra. 🍔

Ingredienser: (för 5 portioner)
Till hamburgarköttet:
- 500 g högrevsfärs
- 1 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
- smör för stekning
- En äggula
- 1 dl ströbröd
- 1 msk av icas "sju kryddor"
Till tryffeldressingen:
- 1 dl äkta majonäs
- 1,5 dl creme fraîches
- 1 tsk persillade
- 1,5 msk citronjuice
- 1 tsk salt&peppar (0,5 tsk lökpulver)
- 1 tsk dijonsenap
- 1 tsk tryffelolja
Övrigt:
- Valfritt bröd vi föredrar "brioche"
- Valfria pålägg vi använder bland annat pepperjack cheese , cheddar, saltgurka, krispsallad och tomat
Instruktioner:
- Blanda högrevsfärsen med ingredienserna, väg upp köttet till 100 g styck och rulla ihop till bollar.
- Placera bollarna i en bricka och låt stå i kylen så att smaken absorberar.
- Värm upp en stekpanna med smör och tryck ut bollarna med ett smashjärn eller botten av en liten kastrull.
- Salta och peppra båda sidorna.
- Preppa burgaren på valfritt sätt.


