Saftiga tryffelburgare

03.03.2021

Hemmagjorda hamburgare är väldigt roligt att göra och blir alltid en succé för smaklökarna. Dessa saftiga burgare passar perfekt till alla tillfällen och är enkla att göra. 🍔 


Ingredienser: (för 5 portioner)

Till hamburgarköttet: 

  • 500 g högrevsfärs
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • smör för stekning
  • En äggula 
  • 1 dl ströbröd
  • 1 msk av icas "sju kryddor"

Till tryffeldressingen: 

  • 1 dl äkta majonäs 
  • 1,5 dl creme fraîches 
  • 1 tsk persillade 
  • 1,5 msk citronjuice 
  • 1 tsk salt&peppar (0,5 tsk lökpulver)
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 tsk tryffelolja

Övrigt: 

  • Valfritt bröd vi föredrar "brioche"
  • Valfria pålägg vi använder bland annat pepperjack cheese , cheddar, saltgurka, krispsallad och tomat 

Instruktioner: 

  1. Blanda högrevsfärsen med ingredienserna, väg upp köttet till 100 g styck och rulla ihop till bollar. 
  2. Placera bollarna i en bricka och låt stå i kylen    så att smaken absorberar. 
  3. Värm upp en stekpanna med smör och tryck ut bollarna med ett smashjärn eller botten av en liten kastrull. 
  4. Salta och peppra båda sidorna. 
  5. Preppa burgaren på valfritt sätt. 



Skapa din hemsida gratis! Denna hemsidan är skapad via Webnode. Skapa din egna gratis hemsida idag! Kom igång